Brouwerij

Traditioneel & authentiek

Brouwerij
Opende zijn deuren in 2016, sindsdien is de brewpub een vlaggenschip en benchmark voor de hele markt geworden. Het heeft de Armeense ambachtsgemeenschap geĆÆnitieerd en gevormd en levert voortdurend de beste service aan zijn bezoekers.

šŸ“Dargett Brouwerij, Yerevan, ArmeniĆ«

Since 2016

Onze processen

Ingrediƫnten

Mout

Mout is de ziel van bier, omdat het bijdraagt ā€‹ā€‹aan smaak, aroma, kleur en body. Het is een graankorrel, meestal gerst, die gedeeltelijk is ontkiemd en vervolgens is geroosterd of geroosterd. Geroosterde speciale mouten geven kleur en unieke smaken zoals toffee, noten, chocolade, koffie, brood, rozijnen, pruimen en nog veel meer.

Hop

Ambachtelijke brouwers gebruiken hop zoals koks kruiden gebruiken. Hopranken produceren scherpe bloemen die aroma, smaak en bitterheid toevoegen aan ambachtelijk bier. Hopbitterheid en moutzoetheid zijn de twee cruciale balanswielen van bier. Er zijn honderden hopsoorten, elk met hun eigen bitter-, smaak- en aromatische eigenschappen. Veel voorkomende smaak- en aromabeschrijvingen zijn onder meer bloemig, citrus, fruitig, grasachtig, dennen/bos, kruiden/kruidig, enz.

Gist

Je bent niet de eerste die van het bier in je glas geniet. Tijdens de fermentatie eet gist zich tegoed aan suiker en verdrijft alcohol, kooldioxide (CO2) en smaakstoffen. Het belangrijkste punt van differentiatie in gistsoorten is pils versus biergist. Binnen deze twee brede categorieƫn is een grote verscheidenheid aan gisten. Gist kan verschillende smaken aan bier geven, of het kan neutraler zijn. Er zijn ongeveer 950 verbindingen waarvan wordt gedacht dat ze bier zijn karakter geven en meer dan 400 ervan worden geproduceerd door de gisten. Op fles geconditioneerd ambachtelijk bier bevat levende gist in de verpakking, wat vaak resulteert in een vitaminerijk sediment dat zich op de bodem van de fles bevindt.

Water

Terroir is een veelgebruikte term in de wijnwereld, maar wist je dat lokale klimaten en geologie bier beĆÆnvloeden? Afhankelijk van de regio heeft water een variabel mineraalgehalte dat bijdraagt ā€‹ā€‹aan de expressie van mout, hop en de algehele smaak van het afgewerkte bier. Verschillende historische bierstijlen ontstonden in verschillende regio’s (Duitsland, Engeland, BelgiĆ«, VS) hebben hun unieke eisen aan het waterprofiel dat moet worden behouden. Ons lokale bronwater heeft de perfecte componenten om uniek Armeens ambachtelijk bier te produceren.